
کاربرد تیرچه سقفی در ساختمان چیست ؟
کاربرد تیرچه سقفی در ساختمان و به طور کلی ساختوساز بسیار مهم است. این تیرچه در واقع بار مرده و زنده ساختمان را تحمل میکند. از این رو تیرچه باید بتواند در بلند مدت بار ساختمان را تحمل نماید. تیرچه از قسمتهای مختلفی تشکیل میشود.
آرماتور کششی، آرماتور تقویتی، آرماتور بالایی و عرضی، آرماتور کمکی و بتن پاشنه از انواع اجزای تیرچه سقفی است. حال که با کاربرد تیرچه سقفی به طور کلی آشنا شدیم، در ادامه انواع تیرچه و کاربرد هر یک را به طور مجزا مورد بررسی قرار می
کاربرد تیرچه سقفی در ساختمان چیست ؟
انواع تیرچه سقفی و کاربرد آن
به طور کلی تیرچهها به 5 دسته تقسیم میشوند. هر کدام از آنها نیز با توجه به ساختار دارای کاربرد متنوعی هستند:
تیرچه سنتی
تیرچه صنعتی
تیرچه پیش تنیده
تیرچه کرومیت
تیرچه با قالب سفالی
تیرچه سقفی بتنی
تیرچه سقفی بتنی که یکی از انواع تیرچه سقفی است، دسته تقسیم میشود که شامل: تیرچه بتنی صنعتی (پیش ساخته خرپایی)، تیرچه بتنی پیش تنیده و تیرچه بتنی سنتی است. انواع تیرچه سقفی بتنی سنتی، از بتن و آرماتور فولادی ساخته میشود. در این تیرچه، بلوکها به عنوان قالب بین تیرچه قرار میگیرد و بتن پوششی مقطع T را تشکیل میدهد.
ابعاد، فاصله و دهانه تیرچهها با توجه به نوع قرارگیری و میزان فشاری که بر آنها وارد میشود متفاوت است. میلگردهای به کار برده شده در آن از نوع میلگرد آجدار در سایز 8 تا 16 میلیمتر است. نوع میلگردهای مهاری نیز از نوع ساده است. میلگرد ساده فاقد آج بوده و اندازه آن در حدود 6 الی 12 میلیمتر است. لازم به ذکر است قیمت انواع تیرچه سقفی بتنی بر اساس سایز و ابعاد آن تعیین میشود.